{ "title": "Bebeklerde B12 Vitamin Eksikliği", "image": "https://www.b12vitamini.gen.tr/images/bebeklerde-b12-vitamin-eksikligi.jpg", "date": "20.01.2024 09:33:07", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Bebeklerde B 12 vitamin eksikliği, bebeklerin ilk altı ay sonrası ek gıdaya geçiş dönemlerinde anne adayı bebeğine yavaş ve az miktarda başlayacağı besinler bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Beslenme yetersizliği nedeni ile ortaya çıkan bebeklerde B 12 vitamin eksikliği sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Bebeklerde kan testi ile ortaya çıkan B 12 vitamin eksikliği ortaya çıkması durumunda zaman kaybetmeden çocuk doktorunun önereceği B 12 vitamin eksikliği gıda ile alınamıyor ise takviye olarak vitamin ilacı bebeğe verilmelidir. Anne adayında yeterli B 12 vitamin var ise ve bebek emiyorsa bu bebeğe göre yeterli gelmez.

Bebeğin ek gıda alması düzenli olarak anne adayının yumurta, kırmızı et taze sebzeler verilmelidir. 1 yaşını geçen bebeklerin beslenme olarak birçok sebze ve meyve açısından her şeyi rahatlıkla yiyebilir olması vitamin alması açısından çok önemlidir. Anne adayı bebeğine belirli aralıklar ile B 12 vitamin testi yaptırıp takip etmesi gerekir. Birçok bebeğe B 12 vitamin eksikliği için takviye olarak ilaç verilse bile bununda yeterli gelmesi için besin olarak gıdanın da düzenli tüketilmesi gereklidir. Doktor tavsiyesi üzerine alınan vitamin ilacı ve gıda besinleri olarak ikisinin düzenli tüketilmesi durumunda bebeklerde olumlu sonuca ulaşılmaktadır.

Bebeklerde B 12 vitamin eksikliği zararları nelerdir: bebeklerde ciddi hasar ile sonuçlanması mümkün olan B 12 vitamin eksikliği oldukça tehlikeli durumlar yaratabilir. Bebeklerin sağlığı için anne adayları her türlü besini ve gıdayı bebeğe yedirmelidir. Bebeklerde vitamin eksikliğinin zararları oldukça farklı olarak ortaya çıkmaktadır. Kansızlık, davranış bozukluğu, bebeğin başını dik tutmaması, oturamaması, yaşını dolduracağı ana kadar konuşamaması birçok sorunun ortaya çıkmasının mümkün olması durumundadır. Bebeklerde vitamin açısından takip oldukça önem taşımaktadır.

Bebelerde B 12 vitaminin faydaları: her anne adayı bebeğin sağlıklı olması için gerekli her şeyi yapar. Anne sütü alan bebek öncelikle sağlıklı bir gelişime sahip olur. Bunun yanı sıra ek gıda geçişlerinde bebeğe yumurta, peynir, taze sebze ve meyve verilmesi bebeğin B 12 vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Bebeklerin vitamini alması durumu bebeğin sağlam yere basması, kansızlık olmaması, başını dik tutması gibi birçok gelişimini olumlu etkileyerek erken aktif ve güçlü olmasını sağlamaktadır. Bu açıdan anne adayı bebeğine verecek gıdalara dikkat ederek bebeğin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Sağıklı gelişen bebeklerde B 12 vitamin eksikliği olmaması durumunda bebeğin huzurlu ve aktif olması mümkündür. Bu açıdan B 12 vitaminin faydası oldukça önemlidir. Her anne adayı bebeğinin B 12 düzeyini ölçtürmeli ve bu konuda huzurlu olunmalıdır.
" } ] }