{ "title": "B12 Vitamini Yüksekliği", "image": "https://www.b12vitamini.gen.tr/images/b12-vitamini-yuksekligi.jpg", "date": "22.01.2024 10:23:18", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "B12 vitamini yüksekliği; B12 vitamini, merkezi sinir sistemi fonksiyonu için gerekli olan suda çözülebilen bir vitamindir. B12 vitamini vücudun metabolizması ve eritrositler yani kırmızı kan hücrelerinin üretimini düzenlemektedir. B12 vitamin hapı kullanılırken Uzman doktorlara danışılmalıdır. B12 vitamininde sınırı aşmamak çok önemlidir. Eğer aşılırsa B12 vitamini yüksekliği ortaya çıkar. Vücut gerekli olan vitamini vücudunda tutar ihtiyacı olmayanları idrarla dışarı atar. Buda vücutta bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

B12 vitamini yüksekliği neden olur?

Yumurta, et ve süt ürünleri tarzı yiyecekler B12 vitamini bakımından zengin ve önemli kaynaklardandır. Doğal tüketilen besinlerin dışında haplar ve tabletler halinde de B12 vitamini bulunmaktadır. Doz aşımı oluşması genellikle her gün B12 vitamin haplarından kullanmaya devam edip vücutta aşırı B12 vitamini birikmesiyle meydana gelmektedir. Ayrıca kanser, karaciğer, böbrek ve kanla ilgili hastalıklarda B12 vitamini yüksekliğine neden olabilmektedir.

B12 vitamini yüksekliği belirtileri nelerdir?
B12 vitamini yüksekliğinin neden olduğu hastalıklar
B12 vitaminin yüksekliğini tespit etmek 

B12 vitaminin yan etkileri nadir görülen bir durumdur. Fakat B12 vitamini yüksekliği görülen kişilerde belirtiler hemen görülmektedir. Eczanelerde satılan B12 vitamini hapları vitamini alma yolu olarak iyi bir kaynak olmasa da B12 vitamini eksikliği olanlar için bunu doğal yolla gidermek daha sağlıklıdır. B12 vitamini eksikliğinizi besinlerden alarak karşılarsanız doz aşımına uğramamış olursunuz. Bir yetişkin için günlük ideal B12 vitamini ihtiyacı 2.4 mikrogramdır. B12 vitamin hapı kullanmaya başlamadan evvel önce mutlaka doktorunuza danışılmalıdır. B12 vitamini yüksekliği tek başına endişe edilecek bir konu olmamasıyla beraber bazı hastalıkların belirtisi olabileceği için doktorunuz sizden bazı testler isteyebilir. Bu şekilde kesin bir sonuca ulaşılır.

B12 vitaminin günlük kullanım oranları yaşlara göre
" } ] }